Google Photos тепер "думає": Нові потужні функції ШІ на базі Gemini
Всім привіт!
Google продовжує розвивати свій підхід "AI-first" і цього разу представив одне з найбільших оновлень для Google Photos. Якщо у вас накопичилися тисячі знімків — ці Новини технологій точно припадуть до душі.
Компанія додала у Photos нові можливості на основі Штучного інтелекту (ШІ), і вони суттєво підвищують зручність користування сервісом.
1. "Ask Photos" — пошук, який розуміє контекст
Це головна нова фішка. Тепер додаток дозволяє буквально "розмовляти" з вашою фотоколекцією.
Функція працює на Google ШІ (Gemini) і дає змогу ставити складні запитання природною мовою:
- "Покажи найкращі фото з мого походу в Карпати минулого літа".
- "Знайди всі фото, де мій син грає у футбол".
- "Що ми їли на мій день народження минулого року?"
Алгоритм аналізує не тільки теги, а й сам візуальний вміст знімків, щоб видати максимально точні результати.
2. "Photo Stacks" — розумні стоси фото
Ще одне корисне оновлення, яке допомагає позбутися хаосу в галереї.
ШІ автоматично визначає серії схожих кадрів (наприклад, кілька спроб одного й того ж пейзажу) і об’єднує їх у зручні "стоси".
Основна стрічка стає чистішою, а вихідні фотографії нікуди не зникають.
3. Посилений Magic Editor
Magic Editor отримав помітний апгрейд.
Інструмент, який дозволяє змінювати розташування об’єктів, прибирати зайве або навіть змінювати небо, тепер працює ще якісніше і став доступним ширшій кількості користувачів.
🤔 А що ви думаєте?
Чи стане це оновлення програмного забезпечення (ПЗ) від Google тим поштовхом, який нарешті допоможе нам навести лад у цифрових архівах?
Чи зможе "Ask Photos" стати новим стандартом пошуку?
Приєднуйтесь до дискусії в нашій ІТ-спільноті на Maidanchyk форум — буде цікаво!